Pretraga po tagu: "dom"

  • Domaći džem od jagoda
    Slasne, crvene plodove nećete još dugo moći gledati na tržnicama jer im sezona polako izmiče. Kako biste i nakon sezone jagoda mogli uživati u njihovom okusu najbolje ih je ukuhati sa šećerom i načiniti od njih džem ili marmeladu. Čitateljica Manuela s nama je podijelila svoj recept za ukusni džemViše...
  • Što jesti kod endometrioze?
     
     
     
     
     
    Čitateljica Marta sklona je stvaranju endometrioznih cista, a budući je endometrioza bolest kod koje se hormoni mogu regulirati i promjenom prehrambenih navika – zanimalo ju je jede li zdravo i kako joj prehrana najbolje može pomoći uViše...
  • Ekozona: Nova linija domaćih ekoloških pekmeza

    Ekozona, prva hrvatska ekološka robna marka, predstavila je liniju ekoloških pekmeza s visokim udjelom voća te bez dodataka bijelog šećera, pektina i limunske kiseline. Četiri nova okusa ekoloških pekmeza - šljiva i višnja, marelica i kupina - su na raspolaganju kupcima vodećeg nacionalnog trgovačkog lancaViše...

  • Salata s pikantnom piletinom i avokadom

    U suradnji s portalom Kuhari.com, donosimo vam recept za salatu s piletinom i avokadom kako je priprema Nikolina Dianezević. Za ovu neobičnu ljetnu kombinaciju slatko-ljutog dresinga, avokada i pikantne piletine, nije vam potrebno više od pola sata.

    Sastojci

    Za 2 osobe potrebno vam je:
    Više...

  • Domaća Nutella by Rentaj Chefa

    Mnoga djeca u Europi i svijetu odrastali su, ili odrastaju, uz Nutellu. Ni ja nisam bila iznimka. Šoping na relaciji Pula-Trst bio je naš ritual barem jednom u nekoliko mjeseci, a ja sam bila zadužena da na policama punim delicija kojih tada nije bilo kod nas, pronađem najvećuViše...

  • Dome, mirisni dome
    U životu gradskih stanovnika je zabrinjavajuće malo kontakta s prirodom. Uzgajanje biljki u stanu je hvalevrijedan pokušaj otpora nepovoljnim životnim uvjetima, ali je učinak daleko od dovoljne doze prirodnog koja bi nam trebala u našoj gradskoj svakodnevici. Jedan od načina da smanjimo taj deficit je korištenje prirodnih mirisnih materijalaViše...
  • Dva recepta za domaću pincu (sirnicu)

    Sirnica, uskrsna pogača ili u kontinentalnim krajevima – pinca, tradicionalan je uskrsni kruh koji se poklanja gostima u znak dobrih želja. Manje je poznato da se ovaj slatki kruh nalazio na stolovima naših predaka kao dio proslave proljetnog ekvinocija i prije nego što je postao neizostavan dio uskršnjegViše...

  • Biomimikrija - dizajn inspiriran prirodom

    Biomimikrija je dizajnerska disciplina koja svoju inspiraciju i rješenja za određene probleme nalazi u prirodi. Sama riječ biomimikrija vuče svoje značenje iz grčkih korijena te bi se mogla prevesti kao 'oponašanje prirode'. Iako je tek nedavno poprimio taj svoj moderan naziv, dizajn inspiriran prirodom postoji već tisućljećima.

     
     
     
    Priroda jeViše...
  • Dani otvorenih vrata Udruge Biovrt – u skladu s prirodom

    Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja, udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” organizira dane otvorenih vrata u biovrtu Silvije Kolar- Fodor (Silvek). Manifestacija se održava u subotu 26.05.2012. od 11:00 do 16:00 sati u mjestu Novo Selo Rok koje je 7 kilometara udaljeno od Čakovca.

    Udruga “Biovrt – u skladuViše...

  • Udomite velebitsku smreku

    Ministarstvo zaštite okoliša i prirode poziva sve zainteresirane da dođu po svoju mladicu smreke s Velebita u četvrtak, 20. prosinca 2012., u 13 sati na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Mlade smreke doputovale su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, s travnjaka Veliki Lubenovac, a njihovoViše...


Kolumna by Andrea Šitum
Sempre dritto!?
-...
Vaši članci
Pošalji svoj tekst i objaviti ćemo ga na portalu
Naturala Anketa

Pripremaš li prirodne sokove sam kod kuće?